Hemmiligheden ved bordtennis

Hemmeligheden bag bordtennis

Bordtennis er særligt godt, fordi det er mere skånsomt end mange andre sportsgrene. Det egner sig specielt godt til den ældre krop eller den ikke så trænet krop.

Bordtennis er på den ene side en sport, der – udført på eliteplan – er en af de mest krævende sportsgrene. Men samtidig fungerer sporten også, selv om du ikke er toptrænet, fordi bordtennisbordet er af begrænset størrelse, modsat fx en tennisbane.

Bordtennisbolden har en hvis lethed og fart over sig – og du ved aldrig, hvor din modstander skyder bolden hen. Og dét tvinger dig til at bevare roen og overblikket, samt være hurtig på aftrækkeren for at ramme bolden.

De to ting i kombination er utroligt sundt for hjernen.

Puls og vejrtrækning udfordres under bordtenniskampen men ikke så voldsomt som med andre såkaldt eksplosionsorienterede sportsgrene.

Og de kontrollerede bevægelser er alt andet lige godt for den ældre krop og eventuelt slidte led.

Kom godt i gang med bordtennis

I bordtennis kan alle virkelig være med – alle niveauer kan få gang i bat og bold.

Så har du det mindste mod på at afprøve bordtennis, så tag fat i din lokale afdeling af Ældre Sagen eller din lokale sportsforening og hør om mulighederne.

Netop bordtennis kan være din indgangsportal til at begynde at røre dig, selvom du aldrig har gået til sport før.

Måske får du også nye sociale relationer – og måske får du modet til at afprøve andre sportsgrene, når du mærker, hvor meget du kan.

Med bordtennis får din fysiske form nemlig lov at udvikle sig i det små, så du hverken pådrager dig skader eller mister modet.

Og sved på panden er sundt – uanset om der blot skal én runde eller flere runder bordtennis til.