Klubbens historie


Ældreafdelingen under OB Bordtennis skyldes en ide fra bordtennis-formand Jørgen B. Jensen (Myre), som havde hørt om ældre-bordtennis i Århus. Han fik Thomas Hansen og dennes hustru Betty med på tanken om noget lignende i Odense. Efter annoncering rettet mod efterlønnere og pensionister blev det første slag med battet slået i OBs lokaler i Ådalen den 3. november 1993.

 Klubben stiftes 3. november 1993

Holdfotografering 3. november 1993

Den første dag mødte 28 interesserede op, og 20 holdt ved. Gradvis steg deltagerantallet, og efter et år var der 43 medlemmer. Siden er ældreafdelingen vokset, så den ved 15 års fødselsdagen i 2008 rundede 80 medlemmer, og stadig kommer nye til for at nyde spillet og samværet hver onsdag formiddag.

Allerede i det første år deltog odenseanerne i et stævne i Esbjerg Bordtennisklub, og samarbejdet med vestjyderne er fortsat lige siden. Lidt mere skiftende har der været samarbejde med en række andre klubber rundt om i landet, på Fyn specielt med klubberne i Munkebo og Kerteminde.

Fra stævnet i Esbjerg 1994

Det sociale element har hele tiden været vigtigt. Det gælder kaffepausen med tilhørende sang, men også utraditionelle matcher med skiftende partnere i forbindelse med årsafslutning, julefrokost og lignende begivenheder med tilhørende hyggestunder.

Gennem ældreafdelingens første 15 år har Thomas Hansen og Betty stået i spidsen for ældreudvalget, der trofast har sørget for bordopstilling, kaffeservering og andre praktiske ting i forbindelse med onsdags-spillet, stævner og fester. De trak sig tilbage i forbindelse med afdelingens 15 års fødselsdag, der blev fejret med en større fest i OBs klubhus.  Ved den lejlighed blev de hyldet for de mange års store indsats for ældreafdelingen og blev ved samme lejlighed udnævnt til æresmedlemmer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *